Pilotenstaking kost SAS ruim 60 miljoen euro

De recente pilotenstakingen doen de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS duidelijk pijn. De acties van eind april en begin mei zorgden voor een uitzonderlijke kost van 650 miljoen Zweedse kroon, zo'n 60,9 miljoen euro. Dat meldde het bedrijf in een update over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

De vijf actiedagen eind april zorgden in het tweede kwartaal voor een kostenpost van 430 miljoen kroon (40 miljoen euro). SAS leed hierdoor een kwartaalverlies van 1,2 miljard kroon (114 miljoen euro). De omzet kwam uit op 10,2 miljard kroon (954 miljoen euro).

SAS verlaagt ook de verwachtingen voor het volledige boekjaar. Het wordt een "uitdaging" om dat af te sluiten met een winst voor belastingen, luidt het. Naast de impact van de staking lijdt de luchtvaartmaatschappij ook onder een dalende vraag naar tickets, de zwakke Zweedse kroon en hogere brandstofkosten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.