Philips gaat longkanker behandelen

REUTERS
Het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips heeft een manier ontdekt om longkanker in een vroegtijdig stadium op te sporen en te behandelen. Dat bevestigde Philips na berichtgeving van het Financieele Dagblad. 

Door gebruik te maken van technologie op het gebied van beeldvorming verwacht het bedrijf dat artsen kleinere tumoren in de longen in een relatief vroeg stadium kunnen opsporen. Philips presenteert zijn ontdekking volgende week officieel op een congres voor radiologen in de Verenigde Staten. Naast het stellen van een diagnose kan bij de Philips-aanpak meteen behandeling plaatsvinden. 

Het bedrijf levert al beeldvormende apparatuur voor medische doeleinden. Nieuw is nu dat het Nederlandse concern niet alleen de bloedvaten kan tonen, maar ook de hele luchtwegenboom met zijn vele vertakkingen, zo citeert het FD Bert van Meurs, die bij Philips leiding geeft over de divisie voor Beeldgeleide Therapie.

Philips doet momenteel in twintig ziekenhuizen ervaring op met de nieuwe apparatuur. Het bedrijf denkt bij zijn aanpak van longkanker een voorsprong te hebben op concurrenten als Siemens en General Electric. "Wij zijn gewoon eerder op het idee gekomen", aldus Van Meurs. 

Philips heeft ook speciale software ontwikkeld om de katheters door de luchtwegen te kunnen leiden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Van der Hoydowch

    Waar staan die machines opgesteld .

  • Leonarda Van Opbroecke

    Heel goed nieuws. Te hopen dat De Block het toestel niet alleen voor haar elite in gebruik stelt.