Personeel Clemaco Zeebrugge stemt in met maaltijdcheques

Het personeel bij metaalbedrijf Clemaco in Zeebrugge heeft ingestemd met een nieuw voorstel van de directie. Daarmee komt er een einde aan de staking die op donderdag 6 maart begon. Het personeel eiste meer koopkracht. Het derde voorstel van de directie houdt de invoering van maaltijdcheques in per gewerkte dag. Clemaco doet het onderhoud van de mijnenjagers in de Marinebasis te Zeebrugge.

Maaltijdcheques
"De werkgever heeft voorgesteld om 2,5 euro bij te dragen per gewerkte dag via maaltijdcheques", zegt vakbondsecretaris Luc Logghe van ACV-metaal. "Daarmee is aan de belangrijkste eis tegemoet gekomen. Daarnaast stemt de directie ook in met de opname van een inhaalrustdag gespreid over vier keer twee uren. Het meritsysteem zal worden hervormd. De afspraken daarover zullen later plaats vinden. Zowel werkgevers als werknemers kunnen daarvoor voorstellen doen."

De afspraken bij Clemaco gelden van 1 maart 2008 tot 28 februari 2009. Bij het bedrijf met hoofdzetel in Oostende werken 127 arbeiders en 3 bedienden. (belga/gb)