Personeel bpost hervat vanavond het werk, nog geen akkoord tussen bonden en directie

Vandaag legt het personeel van de loketten, centrale diensten en callcentra het werk neer.
JSA Vandaag legt het personeel van de loketten, centrale diensten en callcentra het werk neer.
Het werk wordt vanavond hervat bij bpost. Dat is vanmiddag beslist na onderhandelingen tussen vakbonden en directie. Een akkoord is er nog niet, maar “omwille van positieve evoluties is er beslist om de acties te onderbreken”, aldus vakbondsman Jean-Pierre Nyns (ACOD). De gesprekken worden deze namiddag voortgezet.

In een gemeenschappelijke mededeling laten het bedrijf en de bonden weten dat er vooruitgang geboekt werd in de bespreking van de voorstellen die op tafel liggen. “Ze vormen een belangrijke basis voor een akkoord omtrent het welzijn van de medewerkers en de toekomstplannen van bpost, met als doel het vertrouwen te herstellen”, klinkt het. De directie benadrukt dat ze bijzonder tevreden is over de geboekte vooruitgang en dat de dienstverlening opnieuw verzekerd kan worden op een cruciaal moment voor haar klanten.

Voogdijminister De Croo is tevreden dat de dialoog heeft geleid tot het hervatten van het werk, zegt hij. “Dat is een belangrijk signaal en een teken van vertrouwen.” Hij hoopt nu dat de dialoog “in alle sereniteit en met respect voor elkaar wordt verdergezet” en dat “bonden en directie snel tot concrete afspraken komen om de rekruteringsproblemen op te lossen, de werkdruk beheersbaar te houden en het bedrijf klaar te stomen om ook in de toekomst sterk en succesvol te blijven.”

De vijfdaagse staking bij bpost, die vandaag de vierde dag inging, is gericht tegen onder meer de werkdruk en het personeelstekort. 

Bij de postbodes was de stakingsbereidheid vorige week vrijdag hoog. Meer dan negentig procent van de postbodes zou toen gestaakt hebben.
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Deleu

  Al drie weken een bestellingen gedaan .Moest met bpost 24 pro geleverd zijn, de colis is nu verloor verklaar met een onderzoekt ! Man, man, man...Dirk Van Asch in de toekomst zal ik zelf mijn colis halen, definitief gedaan met Bpost !

 • Luc Vandamme

  dus de postbode staat weer in de kou met de hoge werkdruk een echte schande want het is enkel zij die de post doen draaien niemand anders

 • Dirk Van Asch

  Als iedereen gewoon in de winkel koopt heb je er geen last van maar ja tegenwoordig is liever iedereen lui dan moe Wat wiljeganse dag achter hun pc en te lui om hun kont op te heffen

 • Kenny Brusseel

  eerst zien en dan geloven ik zit al van donderdag op pakjes te wachten, ze waren allebei wel apart verstuurt wel op de zelfde dag. eindelijk na een week eindelijk post en een pakje maar dan bleek één pakje was en waarschijnlijk het tweede is nog onderweg wel raar vind normaal kwamen ze allebei vorige week donderdag thuis afgeleverd, dus ik dat ze van mij een klacht aan hun been hebben

 • Wim Coppens

  Staking gaar verder volgens Acv,csc vakbonden