Personeel Bombardier hervat werk

UNKNOWN

Het personeel van de Brugse treinenbouwer Bombardier heeft het werk na een stakingsactie hervat. Eén dag nadat de NMBS toegaf dat het miljoenencontract voor het Brusselse GEN-net naar het Duitse Siemens gaat, legde het personeel het werk neer. Na afloop van de personeelsvergadering kwam er een einde aan de actie.

Onrust
De personeelsvergadering vond plaats onder druk van de werknemers. Zij willen duidelijkheid van de directie over het dossier voor het Gewestelijk Expressnet Brussel (GEN), waarin spoorwegmaatschappij NMBS exclusieve onderhandelingen is gestart met Siemens. De directie zei respect te hebben voor de vragen en de onrust bij het personeel en vraagt kalmte.

Vakbonden
De vakbonden bepalen hun visie later op de dag. Eerst hebben ze een onderhoud met een vertegenwoordiger van de internationale directie die speciaal uit Canada is overgekomen.

Begrip Siemens
Het Duitse bedrijf Siemens is zich bewust van de economische waarde van de bestelling voor GEN-materieel waarover het exclusieve onderhandelingen voert met de NMBS. Het heeft begrip voor de bekommernis van de overheden om de Belgische werkgelegenheid. (belga/kh/gb)