Personeel Belgische Camaïeu-winkels staakt

Een zestigtal Belgische werknemers van de Franse modeketen Camaïeu verzamelde vandaag voor de Belgische hoofdzetel in de Brusselse Nieuwstraat.
Photo News Een zestigtal Belgische werknemers van de Franse modeketen Camaïeu verzamelde vandaag voor de Belgische hoofdzetel in de Brusselse Nieuwstraat.
Het personeel van de 25 Belgische winkels van de Franse modeketen Camaïeu staakt vandaag. Ze eisen meer duidelijkheid van de Franse directie.

De keten - net als veel anderen geraakt door de coronacrisis - zocht en kreeg in Frankrijk bescherming tegen schuldeisers. De vakbonden klagen de onzekerheid aan over het lot van de Belgische winkels. "We vragen antwoorden van de Franse directie, of ze nog met ons door wil en of er een aanvraag tot gerechtelijk akkoord in België komt", aldus Jalil Bourhidane van de Franstalige christelijke bediendebond CNE.

Een zestigtal werknemers verzamelde voor de Belgische hoofdzetel in de Brusselse Nieuwstraat. In de 25 winkels in België wordt gestaakt. Er werken in totaal 130 mensen voor Camaïeu in België.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.