Parket onderzoekt mogelijke marktmanipulatie bij Duitse handelsreus Metro

REUTERS
Het parket van Düsseldorf trekt het onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis bij de Duitse handelsreus Metro naar zich toe. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket. Vrijdag vielen politie en gerecht binnen in het hoofdkantoor van Metro in Düsseldorf, na een klacht van beursautoriteit BaFin. Het concern ontkent de beschuldigingen.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar vijf medewerkers van Metro voor marktmanipulatie. Er zouden aanwijzingen zijn dat ze getreuzeld hebben met het delen van belangrijke bedrijfsinformatie, in casu de splitsing van Metro in twee aparte takken, voor levensmiddelen (Metro) en elektronica (Ceconomy). Twee andere werknemers zouden van dat getreuzel gebruik hebben gemaakt om op de beurs te handelen met voorkennis.

Het parket geeft voorlopig geen namen van verdachten vrij, maar volgens Der Spiegel gaat het onder meer om de voorzitter van de raad van bestuur, Jürgen Steinemann.

Het bedrijf zelf ontkent alle beschuldigingen. "Op het tijdstip dat meneer Steinemann aandelen verhandelde, had hij geen inside-information", zegt een woordvoerder. "Metro heeft het nieuws van de splitsing in twee vennootschappen op tijd en volgens de voorschriften gecommuniceerd." 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.