OVERZICHT. Deze winkelketens sluiten vrijwillig de deuren

Gaan shoppen is de komende weken uit den boze. Om zowel bezoekers als medewerkers te beschermen, sluiten almaar meer winkels daarom vrijwillig de deuren.
AP Gaan shoppen is de komende weken uit den boze. Om zowel bezoekers als medewerkers te beschermen, sluiten almaar meer winkels daarom vrijwillig de deuren.
Steeds meer winkels waar geen voedsel verkocht wordt, sluiten de deuren vanwege het coronavirus. Verschillende winkels laten in hun communicatie naar de klanten weten niet te wachten op een officiële door de overheid opgelegde “lockdown”, maar uit bezorgdheid voor de klanten en medewerkers nu alvast de winkels te sluiten. De meeste gaan al minstens tot en met 3 april dicht. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is voor de niet-voedingswinkels voorlopig nog toegelaten om in de week de winkels te openen, maar velen kiezen er toch voor om nu al te sluiten om de veiligheid van de klanten en het personeel te verzekeren. De webshops blijven over het algemeen wel open, en verschillende winkels verwijzen naar de sociale media en de klantendienst voor als klanten vragen hebben.

Comeos, de sectorfederatie die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, benadrukt daarentegen dat de supermarkten te allen tijde zullen openblijven, maar roept tegelijkertijd ook op om niet massaal naar de winkels te gaan op hetzelfde moment. Comeos kondigde vandaag ook aan dat het aantal klanten in de winkels beperkt wordt tot één per tien vierkante meter winkelruimte.

Deze ketens deden de deuren al dicht:

A-mode

Apple

Artex

AS Adventure

Ava Papierwaren

Basic-Fit

Bel&Bo 

Bent

Berca

Blokker

Brantano

Brooklyn

Burger King

Casa

C&A

CKS

Close-Up

Concept Fashion

Coolblue

Decathlon

Dreamland

Dreambaby

e5 Mode

Efteling

Filou & friends

Fiets!

Fnac

Fred & Ginger

Galeria Inno

Giks

Go-Fit

Green ICE Fashion 

H&M

Hans Anders

Hema 

Hollister

Ici Paris XL

Ikea

Ikks

JBC

Kinepolis

Kreatos

Krëfel

Kringwinkels

Kruidvat

LolaLiza

Maisons du Monde

Marlies Dekkers

Maxi Toys 

Mayerline

McDonald’s

MediaMarkt

ModeMakers 

Music Media Corner

Nespresso

Opnieuw & Co

Orange Shops

Pandora Juwelen

Paprika

Pimkie

Planckendael

Plopsaland

Promod

Proximus Shops

Quick

Schoenen Torfs 

Standaard Boekhandel

Technopolis

Tommy Hilfiger

Twice As Nice

UGC

United Brands

Urban Outfitters (Meir, Antwerpen)

Vanden Borre

Vavantas

Veritas

Yves Rocher

ZEB

Zoo Antwerpen

Lees ook: Torfs sluit dan toch op eigen initiatief de deuren: “Alleen een dommerik durft zijn eigen beslissing niet te herzien” (+)
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dany Verelst

  Electro Depot is ook vrijwillig gesloten..

 • Jules Vermeers

  Goed dat is heel goed maar wie betaald het gelag, hun personeel?

 • Patrick Kelchtermans

  Officiele lockdown en officieel reisverbod hebben zware economische gevolgen, dan kunnen mensen schadeclaims indienen. Zolang het bij negatieve adviezen blijft, is de geleden schade helaas pindakaas op eigen rekening. De onkosten van deze crisis zullen sowieso enorm zijn. Nu komt kwaliteit bovendrijven, bij de leiders van dit land en bij werkgevers.

 • Vanessa Vanhalst

  Okaidi ook deuren gesloten vandaag

 • bearded jenta

  Sommigen durven hun verantwoordelijkheid nemen chapeau