Overlegcomité buigt zich vanavond over horeca

Shutterstock
Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land buigt zich vanaf 18 uur over de horecasector en het toerisme. Dat heeft het kabinet van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) bevestigd. In de exitstrategie is de mogelijke heropening van de horeca voorzien voor de derde fase, die op 8 juni ingaat.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Beleidsverantwoordelijken hebben de voorbije dagen met de sector overlegd over een plan voor de horeca, maar dat is nog niet afgeklopt. Vroeger dan de voorziene datum van 8 juni zullen restaurants en cafés niet opengaan, zei minister van Economie Muylle (CD&V) gisteren nog in de Kamercommissie. Maar mogelijk komt er vroeger al duidelijkheid. 

In principe komt de Nationale Veiligheidsraad pas op 3 juni bij elkaar om knopen door te hakken. “Maar het is niet uitgesloten dat er al vroeger duidelijkheid wordt geschapen, zodat de sector zich tijdig kan voorbereiden”, liet ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) eerder verstaan. 

Het is lang niet zeker of het overlegcomité vanavond al knopen doorhakt. In de Kamer herinnerde premier Sophie Wilmès (MR) aan de Veiligheidsraad van 3 juni over fase 3 van de exitstrategie. Ze wees erop dat er heel grondig overlegd wordt om de omstandigheden voor een veilige heropstart zo snel mogelijk te definiëren, maar dat de horeca nu eenmaal heel divers is. De eerste minister merkte wel op dat de besprekingen vorderen en dat er bijvoorbeeld al is gepraat over een protocol met voorschriften.

Lees ook: Zo wil horeca op 8 juni heropenen: klanten moeten blijven zitten, sluitingsuur om 23 uur en cafébaas mag gasten met gezondheidsklachten weigeren (+)
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ferdinand Nuyts

  Op restaurant en café gaan is spelen met uw leven.is de kok corona vrij,de afwasser, de bediening,de borden, de glazen,de bestekken,de menukaart heeft er iemand geniest, gehoest wie zal het zeggen, neen bedankt mijn hongeren dorst is al over.

 • peter lamers

  Familie bezoek wat een gedoe hier in België beloven alles maar komen niks na wanneer nou eindelijk grenzen open om je familie te bezoeken dit is echt niet normaal

 • Jo Hendrik

  Mogelijke heropening schrijft men ? Ik denk dat de horeca moet openen op 08 Juni, want elke dag telt

 • Veerle De cock

  Hier in België moet alles lang duren ,overleg ganse dagen om dan nog geen beslissing te kunnen nemen .enkel de beslissing om ons op te sluiten dat ging vlug !! Geef ons onze vrijheid terug .

 • gaby jans

  Goed idee , het wordt stilletjes tijd dat het terug open gaat