Overleg tussen Tsipras, Merkel en Hollande levert geen doorbraak op

Het overleg tussen de Griekse premier Alexis Tsipras, bondskanselier Merkel en president Hollande heeft geen doorbraak opgeleverd. De sfeer van het overleg was echter wel constructief. "De Europeanen hebben begrepen dat er een duurzame oplossing nodig is voor Griekenland, die het land de mogelijkheid geeft aan te knopen met economische groei en de schuld beheersbaar houdt", verklaarde Tsipras achteraf. Er werd afgesproken om de onderhandelingen op te voeren.

Onderhandelingen tussen Griekenland en de trojka van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank moeten worden geïntensiveerd.

Dat hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de Griekse premier Alexis Tsipras besloten tijdens gesprekken daarover in Brussel, meldde een woordvoerder van de Duitse regering.

De drie politiek leiders spraken elkaar gisteravond over de financiële situatie van Griekenland en manieren om de schuldencrisis te bezweren. Even na middernacht gingen ze uit elkaar, maar de gesprekken worden later voortgezet. Volgens de Duitse woordvoerder hadden de gesprekken plaats in een 'constructieve sfeer'.