Orange: “Meer en meer klanten willen telecompakketten niet meer"

Orange-topman Michaël Trabbia
BELGA Orange-topman Michaël Trabbia
Meer en meer klanten zijn niet meer geïnteresseerd in de uitgebreide telecompakketten, waarbij ze dus ook betalen voor diensten die ze niet meer gebruiken. Dat was te horen bij de voorstelling van de kwartaalresultaten van Orange. De telecomoperator speelt op die trend in, met de lancering van zijn "Love Duo", dat enkel mobiele telefonie en internet bevat - zonder digitale televisie. Orange-topman Michaël Trabbia wil graag nog verder gaan, maar daarvoor moeten ook de groothandelsprijzen naar beneden, zei hij vandaag.

Love Duo werd nog maar vorige week gelanceerd en cijfers over het aantal klanten zijn er dus nog niet. Maar volgens Trabbia bedraagt het potentieel van deze formule "een derde van de markt". Het gaat in de eerste plaats om jongeren die niet langer op de klassieke manier naar televisie kijken. Zij verkiezen streaming-apps, zoals Netflix, VRT NU, VTM GO of YouTube. Zij zijn daarbij dus ook geïnteresseerd in internet zonder datalimiet.

Orange is niet de enige die deze markt heeft ontdekt: ook de andere operatoren kwamen al met een vergelijkbaar aanbod voor de zogenaamde "kabelknippers". Orange wil graag nog verder gaan met "unbundling", luidt het. In de toekomst wil het bedrijf ook "internet only" kunnen aanbieden. Maar dat is momenteel, door de dure groothandelsprijzen (Orange betaalt voor het gebruik van de kabel aan Telenet en Voo, red.), niet rendabel, zegt Trabbia. Hij kijkt uit naar de nieuwe regulering van het BIPT. "De huidige voorstellen gaan alvast in de goede richting. Een beslissing zou tegen het einde van het jaar vallen. Als die toelaat om een rendabel aanbod te lanceren, zullen we dat zo snel mogelijk doen", beloofde de topman.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  moest telenet fietsen verkopen moest je ook verplicht je helm met reclame bijkopen fietszakken en een gps

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Je kijkt maar naar twee posten maar je betaald voor 100 waarvan het grootste deel nog turkse, arabische en andere waardeloze posten zijn zoals tele verkoop.

 • Gino Denil

  Bij edpnet heb je geen datalimiet en betaal je nog wat minder, Stefanie van Dijk. En er verandert niet veel voor de installatie. Je zit nog altijd op een proximus lijn.

 • Stefanie van Dijk

  Dat is er alvast 1 die wakker geworden is! Nu de anderen nog, gelukkig biedt proximus ook enkel internet en heb ik de rest al buiten kunnen gooien, maar het mag wel wat goedkoper! En datalimiet is toch helemaal niet meer van deze tijd! Volgens mij is België het enige land wat daar nog aan vasthoudt

 • Peeters Freddy

  Waarom afgeven op Telenet, iedereen is toch vrij om zelf een keuze te maken. Op mijn tv zijn 100 posten en ik kijk maar naar twee.