Oprichter Nike schenkt 1 miljard dollar aan goed doel

Phil Knight, oprichter van sportartikelenbedrijf Nike.
AP Phil Knight, oprichter van sportartikelenbedrijf Nike.
Phil Knight, de oprichter van sportartikelenbedrijf Nike, heeft deze week bijna 1 miljard dollar aan aandelen Nike geschonken aan een goed doel. Het is niet bekend aan welke filantropische instelling de donatie werd gedaan.

Knight en zijn vrouw Penelope zouden wel betrokken zijn bij dat goede doel. Het ging om 12 miljoen aandelen Nike, ter waarde van 990 miljoen dollar. Het fortuin van de tachtigjarige Knight zou rond de 32 miljard dollar liggen. Hij gaf eerder al honderden miljoenen dollar aan de Universiteit van Oregon en Stanford University.

Ook andere Amerikaanse multimiljardairs zoals bijvoorbeeld Microsoft-oprichter Bill Gates en de bekende belegger Warren Buffett hebben miljardenschenkingen gedaan aan goede doelen. Vorige maand kondigde oprichter en topman van Amazon en 's werelds rijkste persoon Jeff Bezos aan 2 miljard dollar te zullen doneren aan onderwijsprojecten voor armen en aan voedsel en onderkomens voor dakloze families.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jenten Janssens

    En hoeveel dollars bereiken hun eind doel ?

  • DIRK RASSCHAERT

    Toch aan die loonslaven die ze in mekaar glanzen voor een belachelijk hongerloon?