Ook zaterdag 17 hypermarkten Carrefour dicht door staking

Maxime Petit
Zeventien hypermarkten van Carrefour blijven ook zaterdag nog gesloten door een staking van het personeel. De overige 783 winkels zijn wel geopend, zo meldt de woordvoerder van de supermarktgroep. De stakingsactie is een gevolg van de herstructurering die begin dit jaar was aangekondigd.

Het gaat om drie hypermarkten in Brussel, tien in Wallonië en vier in Vlaanderen: Sint-Kruis Brugge, Drogenbos, Kraainem en Strombeek. Volgens de vakbonden is het personeel ontevreden over de manier waarop het sociaal overleg verloopt, sinds in januari een grote herstructurering werd aangekondigd. Volgens Myriam Delmée van de socialistische bediendebond zit er geen schot in de zaak.

"Totale desinformatie", weerlegt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve de woorden van de vakbond. "Wij willen verder gaan, maar we kregen van de vakbonden achthonderd vragen die we moeten beantwoorden, en kregen vier maal de vraag de nieuwe werkorganisatie voor te stellen. Bovendien hebben we de agenda van het overleg samen bepaald."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Beyens

  Het is NVA die alles kapot maakt in Belgie .

 • Willy Slachmuylders

  Vakbonden maken alles kapot in België ! België ober te nemen voor 1 euro !! Wie is kandidaat ????????

 • Angelo Cabooter

  Het mag beginnen stoppen hoor. 1 keer staken, kan ik nog begrijpen, maar 2 of zelfs 3 keer, is er echt over. Zo krijgen ze zeker geen winst, en worden de klanten gestraft voor iets waar ze niets aan kunnen doen.

 • Dorine Dupon

  Cooks Roy, het is wel Carrefour zelf die de keten kapot maakt. Dàt jij graag langere uren klopt met méér werk en minder loon en nog minder pensioen en voordelen, dàt moet jij weten. Carrefour denkt à la Nva: werkvolk zijn slaven zonder rechten. Maar ja jij bent wellicht zelfstandige met dikke pree of ne luxe dopper.

 • Harry Vermeulen

  Het cliché van de Walen lijkt te kloppen.