Ook negatieve rente voor vermogende klanten Rabobank in Nederland

ANP
Vermogende spaarders in Nederland zullen ook bij Rabobank rente moeten betalen op hun spaargeld. Vanaf 1 juli zal de bank in Nederland op betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen met een tegoed van meer dan 1 miljoen euro 0,5 procent rente heffen. Dat komt neer op 5.000 euro voor wie 1 miljoen euro bij de bank heeft staan. Volgens Rabobank zal dit gelden voor vierhonderd particuliere klanten en 6.600 zakelijke klanten.

Nederlandse spaarders die minder dan 1 miljoen euro op hun rekening hebben, krijgen nog altijd 0,01 procent rente. Voor zakelijke klanten ligt de lat iets lager. Zij krijgen tot een spaartegoed van 100.000 euro 0,01 procent rente. Tussen 100.000 euro en 1 miljoen euro zet Rabobank voor hun de rente op nul.

Rabobank is in Nederland de laatste grootbank die negatieve rente zal rekenen voor vermogende spaarders. ING en ABN AMRO kondigden dergelijke stappen al eerder aan. De spaarrente is al tijden laag omdat de banken zelf rente moeten betalen voor het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen.

In België zijn negatieve spaarrentes voorlopig onmogelijk. Er geldt een wettelijke minimumrente van 0,11 procent (0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie) bij gereglementeerde spaarboekjes.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kristof Degros

    Je moet al genoeg betalen aan een bank en ze maken genoeg winst ... Vroeger kreeg je een pak meer, waren er meer kantoren ... Nu moet je zoeken voor een bancontact terminal en een bank, die met moeite open is ... Ergens blijft er dus veel te veel geld plakken. Dat is de conclusie. Goud & Bitcoin dat is zowat het enige dat zal standhouden.

  • Louwrens Decreton

    Dat is dan 5000 euro per miljoen ,hoewel het rijke klanten zijn zullen ze daar toch wel eens over nadenken.