Ook KBC en ING schrappen dividend

EPA
KBC en ING trekken hun dividend in, in navolging van de aanbeveling van de Europese Centrale Bank (ECB) om geen dividenden uit te keren. Rabobank kwam zondagavond al met een vergelijkbare stap.

KBC trekt het eerder aangekondigde slotdividend van 2,5 euro per aandeel in. In november werd wel al een interimdividend van 1 euro per aandeel uitgekeerd.

In oktober zal worden geëvalueerd of het ingetrokken slotdividend alsnog geheel of gedeeltelijk kan worden uitgekeerd in de vorm van een interimdividend.

KBC annuleert ook het voorgestelde inkoopprogramma van 5,5 miljoen eigen aandelen.

De financiële groep volgt zo de aanbeveling van de ECB om in het licht van de coronacrisis tot tenminste oktober geen dividenden uit te keren. Tegelijk verzekert CEO Johan Thijs dat de bank over “solide kapitaal- en liquiditeitsposities” beschikt die KBC in staat stellen extreme scenario’s te doorstaan.

REUTERS

KBC gaat ook de geplande algemene aandeelhoudersvergadering virtueel organiseren. 

Ook de Nederlandse bank ING schrapt zijn dividend vanwege de coronacrisis. ING zegt dat het besluit tot minstens 1 oktober zal gelden.

“Dit zijn buitengewone tijden voor ons allemaal. We zijn goed gekapitaliseerd en gefinancierd en we willen aandeelhouders graag een aantrekkelijk rendement bieden. Maar nu is het verstandig om de aanbevelingen van de ECB rond dividend voor Europese banken op te volgen”, aldus topman Ralph Hamers van ING.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Rymen

  Gaan de topdirecteurs ook inleveren?

 • philippe dusablon

  onzin, ze harken nog met massa's winsten bij elkaar.

 • Etienne De Bondt

  Och na de crisis krijgen ze die met de nodige intresten wel uitbetaald.

 • Johan Hendrickx

  Tijd om de bankkosten weer wat op te trekken om de mensen te straffen die nu massaal online bankieren en om hun dik betaalde CEO's nog hun jaarlijkse premies te kunnen betalen

 • Ward Berden

  Een beetje zoals een eenmanszaak waar de eigenaar een hele tijd niet betaald wordt, zodat de belasting een grotere pot heeft om uit te stelen