Ook geen groene vingers? Steeds meer mensen laten hun tuin onder handen nemen door professionals

VTM Nieuws
Het aantal tuinaannemers was vorig jaar dubbel zo hoog als in 2015. De Vlaming heeft graag dat zijn tuin er piekfijn uitziet, maar huurt steeds vaker iemand in om hem daarbij te helpen. 

Met het mooie weer dit weekend, beginnen heel wat mensen in de tuin te werken. Wie dat liever niet zelf doet, kan een professionele aannemer onder de arm nemen om zijn tuin aan te leggen. De keuzemogelijkheden worden steeds groter.

Bloeiend beroep

In 2017 waren er in Vlaanderen meer dan 8.000 tuinaannemers. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met twee jaar eerder. Het beroep zit duidelijk in de lift, want ook meer en meer mensen starten als tuinaannemer in bijberoep.

Opgelet

Tuinaannemer is een vrij beroep, dus iedereen zonder kennis mag zichzelf tuinaannemer noemen. Volgens kenners gebeurt dat steeds vaker. Het ‘gevaar’ is dan dat mensen zonder technische kennis van planten je tuin beginnen te snoeien.

Het zal er in de toekomst ook niet op verbeteren. Vanaf september 2019 kan je zelfs zonder een attest bedrijfsbeheer van start gaan als zelfstandige tuinaannemer. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  benieuwd hoeveel geen zwart of x werker aan 5€ uur laten werken maar tuinondernemer stuurt rekening of straks aan 500€ mnd Wie gaat nog een tax chift doen om mensen nog meer te bedotten Jij krijgt 30€meer dien andere 3000€ en pensioen of x wat minder om rond te komen !!

 • Eida Lam

  In de tuin werken is 1 van de weinige zaken waar ik nog puur genot van heb. Niet teveel nadenken, gewoon werken en veel geduld hebben om plantjes te zien opschieten. Ik zou niet meer zonder tuin kunnen, van het idee alleen al word ik depressief. Bijen en vlindertuin aangelegd rond de moestuin en zo draag ik nog iets positief bij aan de Belgische ecologie. En mijn kinderen weten nu ook waar hun groenten vandaan komen en hoeveel tijd en toewijding dat vergt.

 • james vroman

  de enige professional zit met zijn smartphone uit te rekenen wat die flexi job mannen opgebracht hebben dat uur ...de helft aangegeven en de helft in het zwart ..ze kuisen ook u schoorsteen ...

 • Jan Boden

  Gij ook niet Nols, gij ook niet.

 • Luc Janssens

  En ik die dacht dat het al jarenlang crisis is. Kijk maar naar de auto's. In geen enkel land rijden er zoveel dikke bakken rond.