Ondernemingsrechtbank spreekt faillissement FNG, moederbedrijf van Brantano, uit

De Brantano-winkel op de Meir in Antwerpen.
Klaas De Scheirder De Brantano-winkel op de Meir in Antwerpen.
De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft 20 vennootschappen van de FNG-groep maandag failliet verklaard. Het gaat onder meer over de vennootschappen Brantano NV, CKS Retail Belgium, Fred & Ginger Retail Belgium, Van Hassels BV, Claudia Sträter Belgium NV en Market Retail Belgium.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In België werken zo’n 1.400 mensen voor de verschillende vennootschappen, in Nederland gaat het om 1.428 mensen.

De rechtbank heeft ook een college van vier curatoren aangesteld: meesters Geert van Deyck, Marc Joris, Nick Peeters en Annelies Hellemans zullen de afhandeling van het faillissement in goede banen leiden. De curatoren kunnen op zoek gaan naar een overnemer waardoor mogelijk enkele van deze jobs kunnen gered worden of sommige winkels kunnen heropenen.

De rechtbank heeft maandag eveneens de procedure van gerechtelijke reorganisatie beëindigd voor Brantano NV, FNG International NV en Market Retail Belgium. Midden juli had het bedrijf nog bescherming tegen schuldeisers gevraagd voor deze drie vennootschappen en had de rechtbank beslist dat tegen 4 september een reorganisatieplan diende voor te liggen. Door het faillissement vervalt die verplichting.

De faillissementen hebben geen betrekking op de moedervennootschap FNG NV, waarvoor geen insolventieprocedure werd aangevraagd. Evenmin worden de Zweedse activiteiten(Ellos) geraakt.

Lees ook: Brantano na 67 jaar mee kopje onder: “De Ikea van de schoenen worden, dat was de ambitie” (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.