Omzet Coolblue schiet omhoog naar 1,2 miljard euro: 'allermooiste jaar ooit'

Directeur Pieter Zwart van Coolblue presenteert vandaag goede jaarcijfers.
ANP Directeur Pieter Zwart van Coolblue presenteert vandaag goede jaarcijfers.
Coolblue verkocht afgelopen jaar voor 1,2 miljard euro in Nederland en België. Dat is 38 procent meer in vergelijking met 2016. Het webwinkelbedrijf uit Rotterdam boekte in 2017 een winst van 21 miljoen euro.

Dat blijkt uit jaarcijfers die Coolblue vandaag presenteert. De groei is mede te danken aan investeringen in de pakhuizen en uitbreiding van de bezorgdienst. Inmiddels telt die 150 bussen, 600 bezorgers en acht depots verspreid over Nederland en België. Sinds afgelopen jaar bezorgt Coolblue ook in Brussel en Wallonië. 

2017 was 'het aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit',  zegt oprichter Pieter Zwart in een toelichting op de jaarcijfers. "We haalden onze grootste omzetstijging sinds onze start en maakten nog nooit zoveel klanten blij. We werden niet alleen het grootste witgoedbezorgbedrijf van Nederland, maar ook het meest efficiënte.'' 

2017 was het aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit

Pieter Zwart, oprichter Coolblue

In 2018 wil Coolblue opnieuw hard groeien. Het bedrijf verwacht dat de omzet dit jaar met een kwart zal toenemen tot 1,5 miljard euro.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Schellens

  Soms idd iets duurder.. maar wel de beste service

 • Jan Verstrepen

  Tot nu toe geen slechte ervaring, niet echt goedkoop en alle nieuwe borstels vegen goed, nu is het al koek en ei maar als ze binnen enkele jaren echt winst willen maken zal het vlug veranderen. En als de verkochte toestellen defecten gaan krijgen in de toekomst zou het eens vlug kunnen omslaan.

 • Robin Demey

  Meestal niet de goedkoopste, maar wel degelijke service.

 • patrick morel

  De e-commerce is grotendeels Hollands in Vlaanderen met dank aan de koppigheid en kortzichtigheid van de vakbonden.

 • maarten anthonis

  Door het feit dat ze bijna altijd de laagste prijzen hebben en een uitstekende afleverservice van onder andere het binnenzetten en instaleren van grotere stukken , gaan ze andere retailers pijn doen , mediamarkt bijvoorbeeld doet dit uit eigen ervaring nog niet half zo goed .