Oliereus Shell plant grote reorganisatie met jobverlies

Hoeveel banen er verdwijnen, zou pas later dit jaar bekend worden.
REUTERS Hoeveel banen er verdwijnen, zou pas later dit jaar bekend worden.
Olie- en gasconcern Shell bereidt een grote reorganisatie voor waarbij een onbekend aantal banen verloren zullen gaan. Topman Ben van Beurden heeft het personeel daarvan in een videoboodschap op de hoogte gesteld, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. 

De reorganisatie zou te maken hebben met de keuze voor een nieuwe bedrijfsstructuur die past bij activiteiten op het gebied van duurzame energie, waar Shell zich meer op wil gaan richten.

Hoe de reorganisatie er gaat uitzien en hoeveel banen er verdwijnen, zou later dit jaar worden bekendgemaakt. Shell is nu nog bezig met een evaluatie van de huidige bedrijfsstructuur. De nieuwe structuur zou op zijn vroegst volgend jaar van kracht worden.

Shell telt ongeveer 92.000 medewerkers in meer dan 70 landen. In België baat het een netwerk uit van meer dan 250 tankstations. De hoofdzetel in ons land bevindt zich in Brussel, en er zijn ook vestigingen in Gent en Vilvoorde.

Lees ook:

Oliereus BP schrapt 10.000 jobs (+)

100 bedrijven stoten 70 procent van de CO2 uit: “Politiek moet touwtjes in handen nemen” (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris Dupont

    Alleen de overheid reorganiseert zich nooit. Daar komen altijd maar banen bij. Die betalen iedereen gewoon door, coronacrisis of niet. De belastingbetaler betaalt toch.

  • Eric Roeloffzen

    om hun olielekkages in Nigeria op te kuisen of voor de aandeelhouders, wat denkt u?

  • Templeton Peck

    Neoliberalisme in actie. Van crisis gebruik maken om een volgende crisis op touw te zetten. Doel: een compleet vrije markt, wars van regeltjes, wars van vakbonden. De gemiddelde werknemer wordt een vogel voor de kat.