Nyrstar houdt beleggers in het ongewisse: jaarresultaten nog niet gepubliceerd

Nyrstar
Nyrstar Nyrstar
Zinksmelter Nyrstar blijft de belegger in het ongewisse laten. Het beursgenoteerde bedrijf uit Balen had beloofd om zijn jaarresultaten voor 2018 vandaag/zondag te publiceren, maar zondagavond stond er nog altijd niets op de website. 

De publicatie van de jaarresultaten, die waarschijnlijk slecht zullen zijn, werd al meerdere malen uitgesteld. De normale deadline lag op 30 april, maar dat bleek niet haalbaar. Alle aandacht van het management van Nyrstar ging toen naar de zoektocht van vers kapitaal om het bedrijf te laten overleven. Die reddingsboei werd intussen gevonden bij Trafigura, maar wel ten koste van de kleine aandeelhouder.

Eerder deze week kondigde Nyrstar aan dat het zondag zijn jaarresultaten zou publiceren. Door de verkiezingen zou er sowieso weinig aandacht aan besteed worden. Maar zondagavond om 21 uur is het nog altijd wachten op een persbericht. Een uitleg van het bedrijf is er evenmin.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwig Vanden Boer

    Ik begrijp de gelegaliseerde oplichting en diefstal niet. De kleine belegger wordt geïsoleerd met 98% van het bedrijf dat sterft van de schulden en de happy, rijke, few worden ingedeeld bij de twee % die het positieve deel van het bedrijf stelen om onder elkaar te verdelen en de (r)overheid doet niets. Als kleine aandeelhouders worden wij bestolen door enkele rijken met medeweten en hulp van de overheid maar ze verwachten wel dat we ons geld beleggen in aandelen om nog meer bestolen te worden.