Nu ook probleem met Boeing Dreamliner: blussysteem van motor faalt

AP
Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian.

Het blussysteem faalde "een klein aantal keer", schrijft Boeing in een waarschuwing aan luchtvaartmaatschappijen. Langdurige hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de hendel die het blussysteem activeert, vast komt te zitten. De hendel zorgt er ook voor dat de brandstoftoevoer wordt stopgezet om het vuur niet verder te laten verspreiden.

Hoewel Boeing zegt dat het om een klein probleem gaat, hebben meerdere piloten hun zorgen geuit in The Guardian. "Als een motor vlam vat op een trans-Atlantische vlucht en het blussysteem werkt niet, dan moet de piloot minimaal drie uur doorvliegen met een brandende vleugel.”

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft geoordeeld dat het vliegtuig niet aan de grond moet blijven, maar dat luchtvaartmaatschappijen het systeem iedere maand moeten controleren.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Janssens

  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft geoordeeld .... nu zijn we zeker allen veilig. Die gaan zeker durven zeggend dat de vliegtuigen moeten aan de grond blijven staan.

 • Jeroen Dekop

  Amerika is land in verval; ze beschermen hun verouderde industrie.

 • Carlo Delille

  Ups, ik vlieg hier vanavond mee vanuit Dusseldorf naar Japan. Beloven lange uurtjes te worden ...

 • Harmannus Kruyer

  Als je 4 uur doorvliegt op 1 motor dan gaat die ook stuk op een moment

 • Alex Huyghe

  Toen 'k jong was wilde 'k piloot worden. Nu denk 'k er toch een beetje anders over...