Norwegian Air annuleert bij Boeing bestellingen voor 97 vliegtuigen

AFP
Lagekostenluchtvaartmaatschappij Norwegian Air heeft bestellingen voor in totaal 97 vliegtuigen geannuleerd bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. Het gaat om vijf toestellen van het type Boeing 787 en 92 van het type 737 MAX.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook een schadeclaim ingediend voor geleden verliezen doordat de 737 MAX aan de grond moest blijven en voor motorproblemen bij de 787.

De vliegtuigen van het type 737 MAX staan wereldwijd sinds maart vorig jaar aan de grond. Volgens Norwegian Air heeft dat voor een verstoring van zijn operaties en voor significante verliezen gezorgd.

Net als de meeste andere luchtvaartmaatschappijen heeft Norwegian Air te kampen met de coronacrisis. Zowat 7.650 werknemers zijn op tijdelijke werkloosheid gezet. De luchtvaartmaatschappij kampte ook voor de crisis al met financiële problemen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Billiet

    Moet er mij eens iemand uitleggen hoe een vliegtuigmaatschappij in een uithoek van Europa met weinig inwoners wel kan wat Brussels Airlines (Europese Hoofdstad, miljoenen inwoners in straal van 200 km) niet kan...

  • dirk claeys

    De vliegtuigfabriek , zoals Boeing en Airbus kunnen vandaag voor 5 jaar dicht!