Nokia maakt comeback op telefoonmarkt

PHOTO_NEWS
Het merk Nokia zal vanaf volgend jaar weer op mobiele telefoons prijken. Dat verklapt Nokia topman Rajeev Suri in een interview met het Duitse blad Manager Magazine.

De bedoeling is dat het Finse telefoonbedrijf zijn bekende merk gaat plakken op door andere fabrikanten gemaakte telefoons. "We zullen ze simpelweg ontwerpen en het merk dan middels licenties beschikbaar maken", vertelt Suri.

Na jarenlang de telefoonmarkt hebben geleid verdween het merk Nokia vorig jaar nadat Microsoft de telefoontak van het bedrijf overnam. Het contract dat het bedrijf verplicht zijn telefoons onder de naam van Microsoft uit te brengen duurt nog tot 2016, daarna wil het bedrijf zijn eigen merk herintroduceren.

Het nieuws komt daags na de aankondiging van het vertrek van Stephen Elop bij Microsoft. De Canadees was eerder topman bij Nokia. In 2013 verbaasde hij vriend en vijand door de hele smartphonetak van Nokia aan Microsoft te verkopen. Hij verruilde Nokia toen in om aan de slag te gaan als Executive Vice President Devices & Services, maar volgens CEO Satya Nadella was de tijd voor Elop gekomen om te vertrekken.