Nog niemand vergoed na staking Ryanair

photo_news
Na de staking van Ryanair van 25 en 26 juli vorig jaar hadden gedupeerde reizigers recht op een schadevergoeding van 250 tot 600 euro. Die wou de Ierse lagekostenmaatschappij niet betalen omdat ze overmacht claimden. Negen maand later hebben gedupeerden die een rechtszaak aanspanden nog geen geld ontvangen.

Eind juli vorig jaar staakte het cabinepersoneel bij Ryanair voor betere arbeidsomstandigheden. Alles samen werden toen honderden vluchten geschrapt in België, Italië, Portugal en Spanje. Daardoor hebben reizigers recht op een schadevergoeding van 250 tot 600 euro die Ryanair niet betaalt omdat ze overmacht hebben ingeroepen.

Negen maanden later hebben gedupeerden die de schadevergoeding via de rechtbank opeisen, nog geen schadevergoeding ontvangen. Volgens consumentenorganisatie Claim-it komt dat doordat er te weinig magistraten zijn. Daardoor kan het nog tot twee jaar duren voor de schadevergoeding wordt uitbetaald.

Volgens het kabinet van justitieminister Geens is de behandelingstermijn voor zo’n zaak niet uitzonderlijk lang, en dat heeft niets te maken met een tekort aan magistraten.

Het kabinet voegt er trouwens aan toe dat dit vooral een dossier is van Consumentenzaken.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Er komt ook geen vergoeding!

 • Miel Marie

  Ryanair heeft toch geen schuld aan die staking. Geld eisen van de stakers, beste gedupeerden !

 • Jan Verstrepen

  Als je met zulke soort in zee gaat mag je je aan alle smeerlapperij verwachten. Ik denk dat mensen die met de maatschappij vliegen zullen kunnen fluiten naar hun centen en dat ze hun plan trekken er zijn genoeg eerlijke maatschappijen om mee te vliegen.

 • rik lagrou

  38 uren werken snel voor bij Sommigen 4/5 30uren Er is enorm bespaart in griffie /rechtbanken! Parlementsleden weten ook hun zaak toch voor gaat Dat bevolking geen recht meer krijgt maakt hen niets uit!

 • Norbert Bauwens

  Hoe is het mogelijk dat er nog mensen zijn die met Ryanair wille vliegen. ,,,,???? Ah ja, het is iets goedkoper en daar doen ze hun broek voor af.