Nog meer dan 300 vacatures bij De Lijn

Johan Anckaert
De Lijn wil dit jaar 425 chauffeurs aanwerven, van wie er al 115 zijn aangenomen. Dat antwoordt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V).

De meeste openstaande vacatures situeren zich in de provincie Antwerpen (129), gevolgd door Vlaams-Brabant (115), Oost-Vlaanderen (100), West-Vlaanderen (56) en Limburg (25). Uit het antwoord van Weyts blijkt voorts dat De Lijn sinds 2013 jaar na jaar meer chauffeurs aanwerft. 

Het aantal steeg van 355 tot het recordaantal van 603 vorig jaar, toen 86 (14 procent) van hen vijftigplussers waren. In 2017 was 52,1 procent van het personeelsbestand van De Lijn ouder dan 45 en 18 procent een vrouw. Het percentage personeelsleden van buitenlandse herkomst steeg van 5,2 procent in 2013 tot 15,3 procent in 2016.

Bekijk hier alle jobs in de categorie transport9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Men kan beter gaan voor een ambacht als mandenmaker. Dan krijg je van Gatz zelfs twee jaar lang een beurs van 2000€. En met het geld dat je dan kan sparen kan je alsnog gaan voor die universitaire studie, die het VOKA duurder wil maken.

 • Nico Lauriola

  4 uren in demorgen werken tot 10uur dan niks en om 15 uur terug 4uur rijden is echt een droomjob voor1400 euro

 • Luc Deville

  Waar zit onze hardwerkende Vlaming? Waar zijn al degenen die vinden dat er bij De Lijn allen maar droomjobs zijn? Misschien omdat ze geen wagen van de firma om privé mee te rijden, geen kredietkaart van de firma, werken wanneer de baas wil enz.

 • Steve Van de Voorde

  Mijn man spreekt redelijk Nederlands (is nu iets meer dan jaar in België) hij is een Amerikaan met specialiteit Frans (spreekt dus wel vloeiend Frans en Engels) maar voor de lijn en de post was zijn Nederlands niet goed genoeg?!? Al ik kan vertellen hoeveel buschauffeurs en Tramchauffeurs slecht Nederlands spreken dan vraag ik me af hoe die dan wel door mochten? Is zijn huidskleur misschien niet het juiste om subsidies te krijgen?

 • Stefan Vantstraat

  Blijkt de ideale opstap naar de politiek. Waar wachten we op? Doen!