NMBS verliest 30 miljoen euro door spoorstakingen

BELGA
De NMBS heeft door stakingen de voorbije drie jaar 30 miljoen euro aan inkomsten misgelopen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit François Bellot waarover De Tijd vandaag bericht.

De opeenvolging aan spooracties in het voorjaar maakte van 2016 een van de zwaarste stakingsjaren. De NMBS verkocht toen voor 14,8 miljoen euro minder tickets. Alleen al in mei verloor het spoorbedrijf vorig jaar 7,4 miljoen euro.

De socialistische vakbond ACOD plant op 10 oktober een nieuwe staking. Die kan voor de NMBS een nieuw inkomensverlies van 2 miljoen euro betekenen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Krol

  Wat je verliest door staking vakbond er voor op laten draaien

 • Frits Vandenberge

  Ik heb een oplossing: laat de vakbond die 2 miljoen verlies aan de NMBS terugbetalen. Ook kunnen ze de reizigers vergoeden die met hun auto ongewild in de file moeten gaan staan.

 • Willy Caubergs

  30 miljoen die dan weer moet betaald worden door de overheid ( wij dus ) omdat de dames en heren van de vakbonden de put van de nmbs nog wat groter maken voor eigen gewin !!! En dat de overheid weer extra moet besparen om ook dat gat dicht te maken , dan kunnen ze weer een staking uitroepen !! Het gat bij de nmbs word door de vakbonden steeds groter !! Een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt door vooral de vakbonden !!!

 • Rigobert Deleu

  Dat zal de vakbonden wordt wezen . Het land platleggen en iedereen ambeteren dat is hun roeping . Dikke egoïsten zijn het en degenen die meelopen en om de haverklap willen staken zijn ook al niet beter . Vakbonden beter opdoeken, hebben geen nut meer en ze willen perse bewijzen dat zij het land regeren maar wel zonder verantwoordelijkheid . Afschaffen !!!

 • robi smet

  En wie gaat dat betalen? De reiziger!!!