NMBS bevestigt dat het enkel met Siemens praat

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS bevestigt dat haar raad van bestuur vorige week beslist heeft om exclusieve onderhandelingen te voeren met Siemens over de levering van de treinstellen voor het Gewestelijk Express Net rond Brussel (GEN).

"Preferred bidder"
In een eerste fase werden de verschillende offertes geanalyseerd, legt de NMBS uit in een persbericht. Nu worden met de "preferred bidder" - Siemens - de onderhandelingen op exclusieve basis voortgezet. "Doelstelling is om nu tot een finale beslissing te komen om dan uiteindelijk de bestelling te plaatsen", aldus de NMBS.

De spoorwegmaatschappij geeft verder geen commentaar. "Om het verdere verloop van deze wettelijk voorgeschreven procedure niet te bemoeilijken".

Iinvestering van ruim 1,4 miljard
De bestelling van het GEN-materieel vertegenwoordigt een investering van ruim 1,4 miljard euro, zo zei minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) eerder op de dag. Bij Bombardier in Brugge, dat ook meedong naar de bestelling, vreest men voor het voortbestaan van de fabriek van achthonderd arbeiders. (belga/eb)