NLMK investeert 150 miljoen euro in staalfabriek La Louvière

BELGA
Het Russische staalbedrijf NLMK investeert de komende jaren 150 miljoen euro in zijn fabriek in La Louvière. De staalproductie van de Henegouwse fabriek zou daardoor tegen 2022 met bijna een derde toenemen: tot 2,2 miljoen ton per jaar. 

De plannen werden donderdag uit de doeken gedaan in aanwezigheid van Waals minister van Economie Willy Borsus. Het geld dient om de warme lijn van de fabriek te moderniseren. De onderneming hoopt zo marktaandeel te winnen op de Europese markt van warmgewalst staal (dat is vrij ruw, in principe het meest goedkope staal).


"Dit project betekent de grootste investering in de vestiging van La Louvière in de voorbije decennia. Het wordt het startpunt van onze toekomstige ontwikkelingen", zei Ben de Vos, de topman van NLMK International. De investering maakt deel uit van een strategisch plan 2022 van de NLMK-groep. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.