Nissan zet mes in winstverwachting en verwijst naar affaire Ghosn

Carlos Ghosn
AP Carlos Ghosn
De Japanse autobouwer Nissan heeft vandaag zijn tweede winstwaarschuwing in enkele maanden tijd gegeven. Het Japanse bedrijf haalde ongeveer een kwart van het verwachte resultaat af vanwege de tegenvallende autoverkopen in het vierde kwartaal. Ook noemt Nissan "recente bedrijfsmatige ontwikkelingen" die de verkopen negatief beïnvloedden. Nissan staat sinds november in de schijnwerpers na de arrestatie van topman Carlos Ghosn op verdenking van fraude.

De autobouwer denkt nu dat de nettowinst voor zijn in maart geëindigde gebroken boekjaar uitkomt op 319 miljard yen. Dat is omgerekend ongeveer 2,5 miljard euro. Eerder ging de automaker nog uit van een winst van 410 miljard yen. De definitieve resultaten zullen op 14 mei gepubliceerd worden.

In februari ging de verwachte nettowinst al van 500 miljard yen naar 410 miljard yen. Dat alarm kwam nadat de winst in de eerste negen maanden van het boekjaar met 45 procent bleek te zijn gezakt. Toen gaf Nissan nog hogere materiaalkosten en negatieve wisselkoerseffecten als reden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mario Tersago

    Het meest frustrerend naar mijn bescheiden mening, is dat men hier over minimum 3 miljard euro winst, spreekt. Terwijl een wagen altijd maar duurder en duurder wordt. En met dat geld kan je volgens mij, wereldwijd, hongersnood oplossen..