Nikkei sluit negatieve week hoger af

REUTERS
De aandelenbeurs in Japan sloot licht hoger en ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten laten herstel zien na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 0,5 procent hoger op 22.694,66 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week zo'n 4,6 procent.

De beurs in Shanghai, die een dag eerder nog ruim 5 procent verloor, noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus en in Hongkong dikte de Hang Seng-index 1,6 procent aan. Op macro-economisch vlak bleek dat het Chinese handelsoverschot met de VS in september tot een recordniveau is gestegen.

De All Ordinaries in Sydney steeg 0,2 procent en in Seoul won de Kospi 1,4 procent, onder aanvoering van de Zuid-Koreaanse chipmaker SK Hynix (plus 5,1 procent).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.