Nike profiteert van reclamecampagne met omstreden NFL-speler

 Speler Colin Kaepernick
AFP Speler Colin Kaepernick
Schoenengigant Nike heeft met een controversiële campagne rond footballspeler Kaepernick goede zaken gedaan. De online verkopen zijn met maar liefst 31% gestegen. Kaepernick weigerde ooit te staan bij het Amerikaanse volkslied uit protest tegen politiegeweld.

De keuze van Nike veroorzaakte met name onder fans van Trump veel ophef. Zij menen dat de sporter geen respect toont voor Amerika. Klanten gingen zelfs over tot vernieling van schoenen en kleren van het merk. Verwacht werd dan ook dat Nike financieel zou moeten boeten voor hun keuze. 

Dat blijkt nu geenszins het geval. Van zondag tot afgelopen donderdag bleek de verkoop online met dik dertig procent gestegen. Op de beurs gaat het minder goed. De koers van Nike is zich nog aan het herstellen van een daling van een dikke twee procent. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daan Roos

  Internet verkopen? Hoe geloofwaardig is dit? Eerder gefabriceerd nieuws om de beurs daling tegen te gaan.

 • Jan De Maeyer

  Kinderarbeid is dan wel geen probleem voor nike..

 • Joske Vermeulen

  Goed statement van Nike ! En vergeet ajb niet de tewerkstelling in Laakdal in ons landje ... alweer in een volgende uitbreidingsfase ! Dan steun je die campagne ten volle idd !

 • Jonas Gent

  Nike, het geweten van de VS... Terwijl ze wereldwijd bekend staan om hun kinderarbeid en slechte werkomstandigheden in Zuid-Amerika of India.

 • Nick Vanhoudt

  Ben en blijf een Nike dan! De vrije mening moet beschermd worden! Trump maakt de VS kapot!