Nieuwstraat blijft populairste winkelstraat in Brussel

BELGA
De Brusselse Nieuwstraat blijft de populairste winkelstraat van Brussel. In 2010 kreeg de winkelstraat 16 miljoen klanten over de vloer of zowat 52.000 bezoekers per dag. Dat is een stijging van 11 procent tegenover 2009.

Een van de voornaamste vaststellingen is dat de Nieuwstraat de populairste winkelstraat van België blijft. Ook andere belangrijke winkelstraten binnen de Vijfhoek gingen erop vooruit.

De Elsensesteenweg staat op twee met 9,7 miljoen bezoekers per jaar of 31.000 per dag. De Anspachlaan kent een stijging van 15 pct tot 9,6 bezoekers per jaar en voor de Kleerkopersstraat komt er 20 procent bij tot eveneens 9,6 miljoen bezoekers per jaar. Dat is een gevolg van de opening van de Anspachgalerij.

Ook de Sint-Jakobswijk kent een flinke groei. Zo stijgt Oud Korenhuis met 29 procent en de Lombardstraat 14 procent. De Hoogstraat en de Blaesstraat in de Marollen trokken 10 procent meer klanten, de Dansaertwijk 5 procent terwijl het bezoekerscijfer voor de Zavel stabiel bleef.
 
Buiten de Vijfhoek is de Brabantstraat een van de sterkhouders die al 5 jaar groeit. Jaarlijks komen daar 7,4 miljoen bezoekers over de vloer. (belga/edp)