Nieuw recordbedrag op Belgische spaarboekjes

Shutterstock
De spaarboekjes zijn ook in juli blijven aandikken. Er staat nu voor het eerst meer dan 266 miljard euro op, zo blijkt vandaag uit cijfers van de Nationale Bank.

De gereglementeerde spaardeposito's - zeg maar de spaarboekjes - hadden in juni een nieuw record bereikt, van 265,8 miljard euro. In juli steeg het bedrag dat de Belgen spaarden verder tot bijna 266,2 miljard euro (volgens voorlopige cijfers).

De vorige piek dateert van augustus 2016, toen er iets meer dan 265 miljard euro op de spaarrekeningen stond. De maanden nadien waren er een paar forse dalingen, nadat enkele banken de gereglementeerde spaarrekeningen van professionele klanten hadden omgezet in niet-gereglementeerde boekjes. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Het is zeker dubbel zoveel ,niet iedereen heeft na de bankcrisis zijn geld op de bank laten staan ,velen hebben zelfs hun spaarrekening gewoon opgezegd en steken het terug onder de matras .

 • Lucien Mertens

  Het zal dan toch niet op de spaarboekjes van de gepensioneerden zijn.

 • Mario Adams

  Wauw... 30.000 EUR daarvan is van mij!

 • rudi berghmans

  hoe kan dat nu heb er juist alles afgehaald

 • Dave Koninckx

  Iedereen heeft zijn vakantiegeld gekregen. Logisch dat het heel even piekt, maar het zakt net zo snel volgens mij. Alleen zal je dat niet lezen. Dit geeft een volkomen foutief beeld. Beter misschien ook even kijken naar de verdeling aangezien de rijken een hoog percentage van het totale bedrag zullen vertegenwoordigen.