Niemand wil Humo en Flair kopen

Sanoma krijgt verkoop Belgische tijdschriften niet rond

Een aantal Belgische magazines van het Finse Sanoma.
PHOTO_NEWS Een aantal Belgische magazines van het Finse Sanoma.
De Finse mediagroep Sanoma vindt maar geen koper voor zijn Belgische tijdschriftendivisie, weet De Tijd. Bij het bedrijf of de vakbonden wilde men geen commentaar kwijt. Mogelijk komt er morgen wel duidelijkheid, wanneer het personeel zou worden geïnformeerd. Wat er nu met de Belgische tijdschriften zoals Libelle, Humo, Flair of Story zal gebeuren, is niet duidelijk. In totaal gaat het om een twintigtal titels.

Sanoma onderhandelt al verschillende maanden over de verkoop van zijn Belgische divisie, maar van in het begin was duidelijk dat dit geen eenvoudige klus zou worden. De tijdschriftenmarkt heeft het moeilijk in België: er is veel concurrentie, ook van kranten, waardoor het aantal lezers en advertentie-inkomsten krimpt. Zowel De Persgroep als Roularta zouden als kandidaat-overnemer hebben afgehaakt, raakte vorige maand bekend.

Hoe het verder moet met de Belgische Sanoma-titels is niet bekend. De krant De Tijd oppert de mogelijkheid dat de Belgische activiteiten zouden fuseren met de Nederlandse Sanoma-tak, waar reeds een sanering is gebeurd.

ANP
BELGA