New Delhi bant alle producten van AB InBev voor drie jaar

AB InBev CEO Carlos Brito (2018).
BELGA AB InBev CEO Carlos Brito (2018).
De Indiase hoofdstad New Delhi verbiedt AB InBev voor drie jaar om zijn producten te verkopen in de miljoenenstad. De Belgische brouwer wordt ervan beschuldigd lokale taksen te hebben ontdoken, zo meldt het nieuwsagentschap Reuters.

Het verbod volgt op een onderzoek dat drie jaar heeft geduurd. De conclusie luidde dat SABMiller, dat in 2016 samenging met AB InBev, gekopieerde barcodes gebruikte op bierflesjes voor retailers in New Delhi, waardoor het minder belastingen moest betalen. AB InBev ontkent dat en kondigde al aan in beroep te zullen gaan.

AB InBev ontkent de aantijgingen en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. “Het gaat om een vermeende mismatch in de barcodestatus van twaalf individuele flessen die in één winkel in Delhi zouden zijn aangetroffen”, zegt het bedrijf. “Nadat we de controle over de activiteiten van SABMiller hadden overgenomen, hebben we onze relatie met de leverancier die het desbetreffende Delhi-magazijn beheerde, stopgezet.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.