Netflix lokt pak meer betalende kijkers

REUTERS
Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder.

In het derde kwartaal kreeg Netflix er 7 miljoen klanten bij, onder hen ook 6,1 miljoen betalende. Dat is meer dan de 5 miljoen waar van uitgegaan werd. Van de betalende categorie kwam slechts 1 miljoen uit de VS. In het volgende kwartaal denkt Netflix nog eens 7,6 miljoen nieuwe betalende klanten binnen te kunnen halen. 

De omzet van de streamingdienst van Netflix steeg met 36 procent. Het bedrijf als geheel realiseerde 3,5 miljard euro aan opbrengsten. De nettowinst bedroeg 348 miljoen euro, ruim drie keer meer dan vorig jaar.

Voor volgend kwartaal rekent Netflix op een omzet van 3,6 miljard euro en een nettowinst van 90 miljoen euro. Dat komt door de timing van de uitgaven aan eigen series die Netflix laat ontwikkelen. 

Het bedrijf geeft aan dat de kosten van die series weliswaar hoog zijn, maar dat die belangrijk zijn om de omzet en de operationele winst nog lange tijd te laten doorgroeien. Het aandeel schoot na beurs zo'n 12 procent hoger.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.