Net nu aantal faillissementen afneemt en er restaurants bijkomen: minister Ducarme bombardeert horeca tot ‘sector in crisis’

Onder meer Les Brasseries Georges uit de horecagroep van de broers Beyaz ging begin dit jaar failliet. De zaak uit het Brusselse Ukkel werd ondertussen overgenomen en is weer open.
Photo News Onder meer Les Brasseries Georges uit de horecagroep van de broers Beyaz ging begin dit jaar failliet. De zaak uit het Brusselse Ukkel werd ondertussen overgenomen en is weer open.
Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de varkenspest – hebben dezelfde status, met bijhorende steunmaatregelen. En ook de sector zelf komt uit de lucht gevallen met de plotse aankondiging van minister van middenstand Ducarme. Het aantal faillissementen in Vlaanderen neemt af en het aantal restaurants stijgt. Waar komt deze beslissing dan vandaan?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Beyens

  Gaan het nog moeilijker krijgen met de dure brandstoffen . Tanken moeten we om te gaan werken .

 • Stefanie van Dijk

  Lijkt me dus weer eens een duidelijk voorbeeld van ' geen kennis van zaken ' Hebben wel meer politici last van!

 • aaron aerts

  ra ra ra hoe komt dat ? - Witte kassa - Roken mag niet meer - Horeca mensen vragen 2-3 euro voor een drankje dat geen .20ct waard is - Gezondere lifestyle - Wat er te eten aangeboden is overprijsde gortige drek uit de colruyt - Onvriendelijke service - geen oog voor etiquette - verveelde werkers die vinden dat ze milionair op youtube zouden moeten zijn

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Zijn vriend-cafébaas zal wat gesnotterd hebben.

 • Francinne Declerque

  De Vlaamse horeca is een van de meest klantonvriendelijke horeca in Europa. In al onze buurlanden is het goedkoper tafelen, hier weigeren ze zieken te bedienen, krijg je geen dubbel bestek bij een bord, en betaal je zelfs voor kraantjeswater.