Nederlandse supermarktketen Jumbo wil in Limburg eerste Belgische vestiging openen

Een vestiging van de supermarktketen Jumbo in Groningen.
ANP Een vestiging van de supermarktketen Jumbo in Groningen.
De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet. De retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree. Dat meldt het vakblad RetailDetail. De burgemeester van Bree bevestigt dat de Nederlanders "interesse" hebben. 

Het is geen geheim dat Jumbo - na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland - naar België lonkt. Financieel directeur Ton van Veen zei al in een interview dat het bedrijf overweegt om in België supermarkten te openen. Officieel klinkt het steeds dat er nog niets concreet is beslist. 

Volgens RetailDetail komt Jumbo naar Bree, naar een nog te bouwen retailpark. De opening is dus nog niet voor morgen. De burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera, bevestigt dat Jumbo interesse heeft om naar Bree te komen. "Eén van de kandidaten is inderdaad Jumbo. Er zijn gesprekken geweest tussen de projectontwikkelaar en Jumbo."

ANP
ANP7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  Ze overwegen, maar zolang het aantal Belgische klanten in Nederland gestaag blijft groeien zullen ze echt niet hard lopen om in Belgie winkels te openen.

 • Gustave Olbrechts

  Komen in het Mechelse ? Zezullen hier wel snel door de lokale mafia en Delhaize buiten spel gezet worden net zoals met Albert Heyn is gebeurt.

 • wim rooyakkers

  Hoe meer zielen,hoe meer vreugde.en goed voor de werkgelegenheid.

 • Philomena Vanderweyen

  Wanneer de prijzen dan ook die van Nederland zijn mogen ze vlug komen,hoeven wij niet meer naar Breda.

 • linda sleyp

  Hij mag gerust in regio Mechelen komen