Nederlander verdient bijna half miljard euro aan verkoop Brusselse Financietoren

De Financietoren in Brussel.
Photonews De Financietoren in Brussel.
De Nederlandse vastgoedtycoon Frank Zweegers heeft 460 miljoen euro overgehouden aan de verkoop van de Financietoren in Brussel. Dat valt te concluderen uit het jaarverslag van zijn vastgoedbedrijf Breevast, schrijft het Eindhovens Dagblad. De verkoop deed begin dit jaar heel wat stof opwaaien in ons land.

Breevast en een andere vennootschap van Zweegers verkochten in januari van dit jaar de Financietoren voor 1,2 miljard euro aan een partij uit Zuid-Korea. Het 144 meter hoge  kantoorgebouw was eind 2001 aangekocht en werd later volledig gerenoveerd.

Breevast maakt in het onlangs bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag over 2019 melding van details van de transactie. Na afronding van de verkoop is vanuit de Vlaamse vennootschap Financietoren NV een nettodividend van 138 miljoen euro betaald aan Breevast. Datzelfde bedrag heeft Breevast uitgekeerd aan aandeelhouder Zweegers, zo blijkt uit het verslag. Breevast had 30 procent van de aandelen in Financietoren. De overige 70 procent was in handen van een andere vennootschap van het concern van Zweegers. Wat met de opbrengst van deze 322 miljoen euro is gebeurd, is niet duidelijk.

Lees ook: Financietoren verkocht voor 1,2 miljard euro: voor honderden miljoenen gerold door Nederlander, belastingbetaler betaalt factuur (+)
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Dupont

  @ Roger Geens: inderdaad. Het waren zwaardere euros toen.Ook heeft de overheid intussen onroerende voorheffing geind. Mogelijk ook registratierechten en winstbelasting. De rekening van de overheid is een andere dan die van een particulier.

 • Valentin Valmont

  Politiekers van open VLD schaam u! Andere politiekers ook om het zover te laten komen.

 • luc Cuypers

  Hoeveel geld steekt er ondertussen in de zakken van de politiekers die hier mee gemoeid waren ? Wie geloofd die mensen nog . De brave man die zijn geld stak in CERA is wel gepluimd .

 • marie-rose van der haeghen

  Onbekwame politici duwen België naar de afgrond . Rip !

 • Marc Devuldere

  Men is de rol van Van de Lanotte vergeten.