Nationale staking kostte Brussels Airport 60.000 passagiers

REUTERS
Brussels Airport heeft in februari minder passagiers en minder vracht behandeld dan in februari vorig jaar. Dat is het gevolg van de nationale staking van 13 februari, zegt de luchthaven. "Die kostte ons naar schatting 60.000 passagiers", aldus topman Arnaud Feist.

De luchthaven in Zaventem kreeg in februari 1,64 miljoen reizigers over de vloer. Dat is 0,5 procent minder dan in februari 2018. "Zonder de staking zouden we een lichte stijging opgetekend hebben", luidt het vrijdag in een persbericht. Hetzelfde geldt voor het vrachtvervoer. Met 52.169 ton lag het vrachtvolume 2,1 procent lager dan een jaar geleden.

Tijdens de nationale staking was er ook een staking bij luchtverkeersleider skeyes. Daardoor was er gedurende 24 uur geen luchtverkeer mogelijk in het Belgische luchtruim. Brussels Airport moest bijna 600 passagiers- en vrachtvluchten annuleren.

Aanleiding voor de nationale staking was de mislukking van het loonoverleg. De vakbonden vonden de loonmarge te beperkt. Eind februari kwam er toch een ontwerpakkoord uit de bus, waardoor de lonen dit en volgend jaar met maximaal 1,1 procent zouden kunnen stijgen bovenop de index. De sociale partners raadplegen nog hun achterban. Indien zij het goedkeuren, moet de regering het nog uitvoeren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Pff naar aanleiding van de zoveelste actie paar jaar terug eens een alternatief ge-zocht Sinds dan wordt er nog alleen in Duitsland geboekt en vertrokken vanuit Dusseldorf, niet alleen is servies pak beter,ook stiptheid,geen drie kwartier wachten op bagage en als leuk nevenverschijnsel,voor zelfde bestemmingen uit Duitsland kost het je doorgaans volgens bestemming 350 a 500€ minder "per persoon"en men komt je halen aan je deur en brengen je terug.