Nationale Bank zet top Brugs beurshuis Weghsteen aan de kant en neemt controle over

De Nationale Bank van België heeft de volledige controle genomen over de kleinere Brugse beursvennootschap Weghsteen.
ANP XTRA De Nationale Bank van België heeft de volledige controle genomen over de kleinere Brugse beursvennootschap Weghsteen.
De Nationale Bank van België heeft de volledige controle genomen over de kleinere Brugse beursvennootschap Weghsteen. Dat melden De Tijd en De Standaard vandaag.

Afgelopen zomer had de Nationale Bank al een speciaal commissaris aangesteld die strikt moest toezien op de gang van zaken bij het beurshuis, dat zo'n 2.500 klanten telt en ongeveer 500 miljoen euro aan tegoeden onder beheer heeft. Weghsteen moest ook verplicht op zoek naar een koper.

Dat was op zich al een opmerkelijke zet - ook bij Optima Bank werd een commissaris aangesteld - maar de toezichthouder stelde vast dat het management nog altijd niet alle aanbevelingen strikt volgde. Daarop besloot de Nationale Bank haar speciaal commissaris bij Weghsteen alle bevoegdheden van het bestuur en de directie van de groep te geven. Het management en het bestuur worden dus aan de kant geschoven.

Over wat precies aan de hand is bij Weghsteen wil de Nationale Bank geen concrete details geven. De toezichthouder gaf wel mee dat de voorlopige bestuurder "specifieke opdrachten" krijgt in het "belang van de cliënten".
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Hosten

  Alex, naast de banken kan je ook beleggen bij verzekeringsmakelaars en maatschappijen hé, velen weten dat niet of zien dat soms over het hoofd. Mooie formules met of zonder kapitaalgarantie en de resultaten van de afgelopen jaren zijn zeker positief en beter of bij de grootbanken!!!

 • Christian Alex

  Raar, ik heb nooit enige negatieve ervaring gehad met Weghsteen. Er kan iets zijn, maar er kan ook machtsmisbruik zijn en (nutteloze) reguleringsdrift. uiteindelijk blijven dan nog alleen een handvol multinationale banken over.

 • Luc Deville

  Blijven de directieleden hun volledig loon behouden of zijn zij ontslagen of wat?

 • etienne vijverman

  rare zaak ........ opletten geblazen of alles zal in rok opgaan