Naam van Ivanka Trump circuleert voor voorzitterschap Wereldbank

Ivanka Trump
Photo News Ivanka Trump
De naam van Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, circuleert als vervanging voor Jim Yong Kim aan het hoofd van de Wereldbank. Dat bericht de Financial Times vrijdag. Ivanka werkt momenteel in het Witte Huis, als naaste medewerker van haar vader.

Voor de post bij de Wereldbank zal ze het waarschijnlijk moeten opnemen tegen David Malpass, een hooggeplaatst medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën, tegen voormalig VN-ambassadrice Nikki Haley, en de voorzitter van het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling Mark Green.

Bij het Amerikaanse ministerie van Financiën wilde men enkel kwijt dat men "een aantal aanbevelingen voor goede kandidaten heeft ontvangen".


De 59-jarige Jim Yong Kim kondigde maandag verrassend zijn ontslag aan, dat op 1 februari ingaat. Hij gaat aan de slag bij het investeringsfonds Global Infrastructure Partners. 

De kandidaturen voor zijn vervanging moeten tussen 7 en 14 februari worden ingediend. De benoeming zou voor begin april moeten gebeuren. Aan het hoofd van de Wereldbank staat traditioneel een Amerikaan, terwijl het IMF geleid wordt door een Europeaan.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian Alex

  Voor het geld hoeft die het alvast niet te doen. Hierbij verschilt ze wellicht ban alle andere kandidaten voor postjes.

 • Jef Van De Plas

  Eén trump is echt wel genoeg !

 • Johan Billiet

  Den Trump lacht ook met alles, heerlijk...al die andere kandidaten -overwegend- serieuze heren-experten met een lange en respectable carriëre gewoon in hun hemd gezet. Voor mijn part is dat meisje met haar diploma handelswetenschappen welkom (ze krijgt toch een staf betweterige raadgevers, dus veel kwaad kan ze niet uitrichten) maar het geeft meteen verfrissend imago aan dit financiële VN-agentschap...

 • dominique castelein

  zij zal in elk geval wel competent zijn anders zou ze niet voorgesteld zijn en trouwens de naam doet ook deuren openen,ze heeft gelijk

 • Daniel Plas

  Als dat gebeurt wordt de bank wel geplunderd.