Na Transavia vestigt ook Ryanair basis in Eindhoven

Michael O'Leary, CEO van Ryanair.
AFP Michael O'Leary, CEO van Ryanair.
Ook de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vestigt een basis op Eindhoven Airport. Het gaat om één vliegtuig omdat er niet meer ruimte is, vertelde Ryanairtopman Michael O'Leary vandaag tijdens een blitzbezoek aan Eindhoven. Daar was gehoopt op twee of drie Ryanairvliegtuigen. Gisteren kondigde KLM-dochter Transavia al aan dat het drie vliegtuigen in Eindhoven zal plaatsen.

O'Leary hoopt dat er in de toekomst ruimte is voor meer vliegtuigen in Eindhoven. De Ryanairtopman hoopt in de toekomst vaker te kunnen vliegen vanuit de Nederlandse stad.

De langverwachte en veelbesproken komst van een basis van Ryanair in Eindhoven levert 60 directe banen op. Na Maastricht is Eindhoven de twee basis van Ryanair in Nederland. Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport noemde komst van Ryanair in economisch moeilijke tijden een groot compliment voor de regio.

Vier nieuwe bestemmingen
Behalve de vestiging van een toestel kondigde Ryanair vandaag vier nieuwe bestemmingen aan vanuit Eindhoven: Agadir en Fez in Marokko, Bordeaux in Frankrijk en Chania op Kreta.