N-VA wil overuren minder belasten

Jan Spooren.
BELGA Jan Spooren.
N-VA pleit ervoor om tot 360 overuren per jaar aan een fiscaal gunstiger tarief mogelijk te maken. Dat heeft N-VA-Kamerlid Jan Spooren gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1. De voorgestelde regeling richt zich naar alle bedrijven en instellingen die aan de slag zijn gebleven of straks weer aan de slag gaan. 

Door een maatregel uit de zogenoemde ‘jobsdeal’ kan een werknemer per jaar 180 gepresteerde overuren laten uitbetalen aan een fiscaal tarief dat zowel voor de werknemer als de werkgever gunstiger is. N-VA wil dat aantal nu optrekken tot 360 uren. Concreet zal de werknemer een korting van 57 tot 67% krijgen op de belasting die normaal betaald zou moeten worden. Voor de werkgever gaat het om een korting tussen de 32% en de 41%.

"De coronacrisis heeft een enorme impact op onze economie", aldus Spooren. “Hoe groot die uiteindelijk zal zijn is koffiedik kijken. We moeten ervoor zorgen dat we slimme economische en fiscale maatregelen treffen die de hardwerkende Vlaming belonen en het kapitaal van onze bedrijven vrijwaren. We moeten de mensen ook aansporen om gezond en veilig te werken. Onze economie moet weer beginnen draaien, want dat is de enige manier om een sterke en performante gezondheidszorg te behouden.”
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  De fiscale inkomsten zijn gekelderd en de N-VA wil bedrijven nog extra fiscale voordelen geven. En wie gaat de gederfde inkomsten later moeten ophoesten. De werkende en niet werkende burger met taksen en indirecte belastingen.

 • Eddy Van Dam

  oei en met hoeveel ministers moeten ze dit gaan beslissen ? Welke regering ? Wie gaat de rekening corona betalen ? Probeer eerst eens de rekeningen te maken van het virus .Denk dat er niet veel gaat overblijven om zulke dingen te doen. Van samenwerken hebben sommige nog altijd niet gehoord op politiek vlak en ze zijn nog altijd met veel te veel.

 • Anna Pauels

  Akkoord. Het meest correcte zou zijn om de fiscale achterpoortjes voor bedrijven te sluiten en de belastingsparadijzen te sluiten, maar das een sprookje. Want de echte machthebbers (EU en grooteste wereldbedrijven) gaan niet in hun eigen portemonnee snijden. Dat zijn de echte machthebbers, niet een Belgische regering !

 • René Verhoeven

  Goed idee van Vlaams Belang in oorsprong, wie extra werkt moet extra beloond worden ipv gestraft, wie profiteert moet aangespoord worden om ook te werken! Enkel sociale zekerheid voor ziekte en ongevallen, want dat kan iedereen overkomen! Wie gezond is moet voor zichzelf kunnen zorgen en niet rekenen op een ander!

 • raf peeters

  Hop NVA is er weer ,Grondwettelijk Hof heeft net het onbelast bijverdienen verwor-pen wegens discriminerend (wie de klacht ingediend heeft moet niet gemeld)gaan we toch met dit foefje proberen.Stop toch maar met zo'n constructie's ,als iedere Belg zijn belastingen betaald zoals moet is het voor de lagere klasse zoveel te makkelijker maar steeds vinden ze regels nu net voor diegene die dikste loon hebben.Regeer voor alle Belgen en niet voor uitsluitend NVA aanhang zou ik zeggen.