N-VA pikt plan-Wathelet niet: "Wij laten onze jobs niet vliegen"

N-VA'er Ben Weyts.
BELGA N-VA'er Ben Weyts.
N-VA heeft vanmiddag actiegevoerd aan het kabinet van federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet in Brussel. De Vlaams-nationalisten pikken het niet dat Wathelet voorstelde om een deel van de vluchten vanop Zaventem te verschuiven naar Luik en Charleroi, als de Vlamingen niet bereid zijn een deel van de geluidshinder te slikken.

Het was ondervoorzitter Ben Weyts die vanmiddag een dertigtal militanten optrommelde aan het kabinet-Wathelet. "We laten onze jobs niet vliegen", waarschuwde de N-VA'er. "Blijkbaar wil men na de transfers van Vlaams geld ook nog eens transfers van Vlaamse jobs."

Weyts - geflankeerd door Kamerleden Nadia Sminate en Theo Francken - hamerde op de akkoorden van 2010, gesloten met Vlamingen en Franstaligen. "Wij vragen een eerlijke spreiding en dus het naleven van de akkoorden", klonk het nog. "Pacta sunt servanda."

Reactie Wathelet
Wathelet zelf was vandaag op campagnepad in Luik, maar zijn woordvoerster nam het meegebrachte N-VA-vliegtuigje in ontvangst. Voor Wathelet is de zaak simpel, herhaalde zij. "Je kan niet de boter hebben, de melk van de boter én de glimlach van de melkboerin." Lees: Vlaanderen plukt vandaag veruit de meeste vruchten van de luchthaven, dan moet het ook bereid zijn een deel van de hinder te ondergaan.

Wij vragen een eerlijke spreiding en dus het naleven van de akkoorden

N-VA