Musk wil meer Tesla-fabrieken in China

Tesla-CEO Elon Musk.
AP Tesla-CEO Elon Musk.
Tesla wil mogelijk meer fabrieken in China openen, naast de grote fabriek die in Shanghai verrijst. Dat zei topman Elon Musk op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de maker van elektrische auto's.

China is de tweede markt voor Tesla. Volgens Musk zouden meer fabrieken in de Volksrepubliek uiteindelijk kostenvoordelen bieden. "China is erg groot, dus het is logisch fabrieken in andere delen van China te hebben om logistieke kosten te drukken", zei hij. Ook het vermijden van invoerheffingen zal de autofabrikant goed uitkomen. De opening van nieuwe Chinese fabrieken zal nog wel een tijdje op zich laten wachten, zo gaf Musk aan.

Tesla heeft grote ambities met zijn fabriek in Shanghai, die zowel auto's als accu's zal produceren. Als tussentijds doel geldt daar een jaarlijkse productie van een half miljoen auto's. Op de langere termijn moeten er jaarlijks 1 miljoen voertuigen van de band rollen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raymundo Goethals

  De chinezen zullen alles pikken en in 10x zo grote schaal maken. Uit winstbejag geven de americanen ál hun geheimen prijs.

 • Matt Casters

  Voor de duidelijkheid: de bruto winst van Tesla was rond de 2 miljard dollar vorig jaar. De netto verliezen komt door zware investeringen maar daar staan o.a. een enorme technologische voorsprong en gigantisch marktaandeel tegenover.

 • Serge Aernoudt

  Goed zo, kan even goed China gaan bevuilen dan Europa met zijn milieu-onvriendelijke autos 's en raketten. Ze gaan blij zijn met nog een beetje uitstoot bij.

 • Lieven Cleymans

  Zo kan hij Chinees geld in rook laten opgaan

 • raf janssens

  Musk zou misschien beter eerst eens geld proberen te verdienen met zijn huidige fabrieken in plaats van voor de zoveelste keer weeral nieuwe megalomane verlieslatende projecten te starten.