MS Mode houdt in België 24 winkels open

ANP
MS Mode houdt in België 24 van de 46 winkels open. Ook in Nederland blijven 95 van de oorspronkelijke 130 filialen open. Dat raakte vandaag bekend. De failliete winkelketen van dameskleding maakte onlangs al een doorstart, maar het was toen nog niet duidelijk hoeveel winkels gered konden worden.

Vanaf januari is MS Mode weer helemaal onderdeel van voormalig eigenaar Coolinvestments, het investeringsvehikel van Nederlands winkelondernemer Roland Kahn. Op de achtergrond wordt gewerkt aan nieuwe strategische plannen die begin volgend jaar worden gepresenteerd.

MS Mode had in België 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). De winkels zijn gesloten sinds 17 september, daags nadat het faillissement was uitgesproken over MS Mode België.

Ook in Nederland blijft MS Mode bestaan, zij het in afgeslankte vorm. Alle medewerkers die nu werkzaam zijn voor MS Mode behouden er hun baan. Luxemburg telt vanaf januari vijf vestigingen van MS Mode en Spanje behoudt zijn 32 winkels.