Mogelijk hinder op Schiphol door acties

Archiefbeeld.
ANP Archiefbeeld.
Werknemers van drie bedrijven die bagage en vracht afhandelen op Schiphol voeren zaterdag en zondag opnieuw actie. Ze houden werkonderbrekingen en stiptheidsacties. Dat kan leiden tot vertragingen, meldt vakbond FNV. De werknemers van AviaPartner, Swissport en Menzies leggen het werk per onderbreking maximaal één uur neer.

Het is de vierde actie in het slepende cao-conflict. De bagage- en vrachtafhandelaars en hun werkgevers zijn het oneens over loon, werkdruk en roosters. Volgens de bond is sprake van een "race naar beneden" door de hevige concurrentie tussen de bedrijven die bagage afhandelen.

Schiphol liet eerder weten niet blij te zijn met de acties, zeker niet omdat de luchthaven gezien de huidige drukte "op de toppen van haar kunnen" draait. Er zijn afspraken gemaakt met  de vakbond om de veiligheid te garanderen en Schiphol zegt de eventuele overlast voor de reizigers te betreuren. "We doen er alles aan om die te voorkomen of te beperken."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frits Vandenberge

    Dat noem ik staken met verstand. Maximum 1 uur per onderbreking. In België gijzelt men liever de burger.