Michelin sluit bandenfabriek in Frankrijk

AFP
Bandenproducent Michelin is van plan een fabriek in La Roche-sur-Yon (in de Franse Vendée) tegen 2020 te sluiten. Michelin heeft die intentie vandaag bekendgemaakt. Er werken meer dan 600 mensen in de fabriek.

Michelin produceert in La Roche-sur-Yon banden voor vrachtwagens. De sluiting is een gevolg van de moeilijke markt en een verscherpte concurrentie, aldus het bedrijf. De 619 werknemers krijgen de mogelijkheid om elders aan de slag te gaan binnen de groep, belooft Michelin. 

De fabriek in La Roche-sur-Yon werd in 1971 geopend. Ondanks een recente investering van 70 miljoen euro kon de fabriek niet op tegen de concurrentie van ingevoerde Chinese banden. Eind september kondigde Michelin al de sluiting aan van een fabriek in het Duitse Bamberg.

Wereldwijd werken 110.000 mensen voor de bandenreus. 20.000 onder hen zijn actief in Frankrijk.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  In 2011 is Michelin een joint venture aangegaan met de Shanghai Huayi groep in China om banden te produceren voor personenwagens en lichte vrachtwagens. In de nieuwe firma had Michelin een aandeel van 40%. Op dat moment werkten in China al meer dan 6000 werknemers voor Michelin op vier plaatsen waar voor Michelin banden geproduceerd werden. De concurrentie van Michelin in Frankrijk komt er dus vooral door bedrijven in China van Michelin zelf.

 • robrecht Peeters

  chinese autobanden dit belooft dus bij regenweer en men ziet stilstaand aan een verkeerslicht een vrachtwagen aankomen direct de veiligheidsriem losmaken, deur openen en het zekere voor het onzekere nemen. dus de auto uitsprinten

 • werner Van der Kelen

  Theo Van Hoof ik doe dat ook sinds de sluiting van de fabriek in Brussel voor mij geen Michelin meer, laatste model was een ZX dat ik gekocht heb.

 • jozef heylen

  Zeveren over het milieu en asbest amai een ramp als men een asbest houdende golfplaat in de tuin moest leggen en de groen kwamen erachter, maar van de honderden tonnen asbesthoudende stoffen die zijn vrijgekomen van remblokken van voertuigen vroeger en dat nu vrij ligt langs de wegen heb Ik niemand al horen klagen.

 • ANTONIO POL

  OK Voor een Michelin betaal je meer. Maar je doet wel meer kilometers, tevens geruislozer en zuiniger.