Michel wil geen naakte ontslagen en vraagt dat Proximus zijn huiswerk opnieuw maakt

Premier Charles Michel.
BELGA Premier Charles Michel.
Premier Charles Michel heeft de top van Proximus gevraagd om zijn huiswerk opnieuw te doen. Dat zegt La Libre Belgique en is uit goede bron bevestigd. Proximus werkt aan een tranformatieplan waarbij tot 1.900 banen zouden kunnen verdwijnen. De regering wil naakte ontslagen vermijden. 

Gisteren trok de socialistische vakbond ACOD aan de alarmbel over een mogelijke grote herstructurering. Premier Michel riep daarop ceo Dominique Leroy bij zich voor meer uitleg. De staat is immers de hoofdaandeelhouder van Proximus. 

De eerste minister heeft Leroy en voorzitter Stefaan De Clerck laten weten dat hij het niet fijn vond om voor een voldongen feit geplaatst te worden. De ontslagnemende regering dringt aan op een "kwaliteitsvolle sociale dialoog" en wil naakte ontslagen voorkomen. 

"Vier jaar lang al vecht ik voor werk en investeringen, ik ga daar absoluut mee verder", zei hij aan de media bij de uitreiking van de Manager van het Jaar. 

Michel tijdens zijn toespraak op het Manager van het Jaar-evenement.
BELGA Michel tijdens zijn toespraak op het Manager van het Jaar-evenement.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  In de eerste plaats moet een beursgenoteerd bedrijf winst maken voor zijn aandeelhouders. Dat is de taak van de CEO Als een bedrijf geen winst meer maakt gaat het failliet en dat kost ons nog veel meer. Dat Michel zicht maar met de zwaar verlieslatende NMBS gaat bemoeien. Het draait daar trouwens al vele jaren vierkant.

 • Carla Van Geel

  Herstructurering, een term die de laatste tijd te pas en onpas gebruikt wordt. Banken, bedrijven.. besparingen, voordelen om ontslagen te vermijden maar die toch plaats vinden.. Waar blijft de herstructurering van de werknemers, hun loon versus meer dan dubbel verhoogde uitgaven sinds ‘herstructurering’ het van het is.

 • Dominique Vandamme

  Dat zic h bezig houdt met lopende zaken of met bedenkelijke verdragen, daar nog aan toe, nioet dat Charlot daar schittert. Maar als je een openbaar bedrijf omschakelt tot een beursgenoteerd bedrijf, met het oog op winst dus, dan moet je de spelregels van de beursgenoteerde bedrijven respecteren. Misschien moet Charlot zelf zijn huiswerk eens goed bekijken?

 • Rania Desaegher

  Dit zal vooral een nieuw afvloeingsplan op vrijwillige basis worden, zoals reeds jaren het geval is bij Pxs. Een win-win situatie voor de oudere werknemers bij Pxs die zitten te wachten om te mogen gaan en voor het bedrijf dat zo specifieke profielen kan aanwerven. Die afvloeïngen worden trouwens volledig gefinancierd door Pxs zelf .

 • Luc De Clip

  Maandelijkse proximus factuur 104 a 114 euro voor internet telefoon en gsm, hoog tijd om bij concurrentie te gaan kijken.